1.1
Caixabank, S.A. (d’ara endavant, CaixaBank –per la seva denominació comercial– o l'Entitat) és una societat anònima de nacionalitat espanyola inscrita en el Registre Mercantil de València, tom 10370, foli 1, full V-178351 i en el Registre Administratiu Especial del Banc d'Espanya amb el número 2100. L'identificador d'Entitat Jurídica (LEI) de CaixaBank i el seu NIF són 7CUNS533WID6K7DGFI87 i A08663619, respectivament.
Des de l'1 de juliol de 2011, les accions de CaixaBank estan admeses a negociació a les borses de Madrid, Barcelona, València i Bilbao, i en el seu mercat continu. El domicili social i fiscal de CaixaBank és al carrer Pintor Sorolla, 2-4 de València. Els telèfons de contacte del servei d'atenció a l'accionista són 902 11 05 82 / +34 935 82 98 03, i el telèfon d'atenció a inversors institucionals i analistes és el +34 934 11 75 03.
L'objecte social de CaixaBank consisteix principalment en:
CaixaBank i les seves societats dependents integren el Grup CaixaBank (d’ara endavant, el Grup CaixaBank o el Grup).
CaixaBank és l'empresa matriu del conglomerat financer integrat per les entitats del Grup que tenen la condició de regulades. CaixaBank es classifica com a entitat supervisada significativa i, juntament amb les entitats de crèdit del seu Grup, forma un grup supervisat significatiu del qual CaixaBank és l'entitat al màxim nivell de consolidació prudencial.
Com a entitat bancària cotitzada, està subjecta a la supervisió del Banc Central Europeu i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), per bé que les entitats del Grup estan subjectes a la supervisió d'organismes complementaris i sectorials.
Pel fet que CaixaBank és una societat mercantil de nacionalitat espanyola, que té forma jurídica de societat anònima, es regeix pel text refós de la Llei de Societats de Capital, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2010, de 2 de juliol, i normativa de desplegament. A més, com que és una entitat cotitzada, també es regeix pel text refós de la Llei del Mercat de Valors, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 4/2015, de 23 d'octubre, i normativa de desplegament.
La pàgina web corporativa de CaixaBank és www.caixabank.com.
Les fites societàries més rellevants de l'Entitat durant el seu període d'activitat són les següents:
12/12/1980
Constitució per temps indefinit de Grup de Serveis, S.A
Notari: Eduardo Blat Gimeno - Número de protocol: 2.375
22/12/1983
Modificació de la denominació social a GDS-Grup de Serveis, S.A.
Notari: Antonio-Carmelo Agustín Torres - Número de protocol: 5.813
01/06/1992
Adaptació dels estatuts socials a la llavors vigent Llei de Societats Anònimes.
Notari: Ladislao Narváez Acero - Número de protocol: 1.124
07/2000
Aportació de la cartera de participades a CaixaHolding, S.A.U. per part de Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona.
01/06/2000
Fusión per absorció de CaixaHolding, S.A.U., adoptant aquesta denominació social.
Notari: Tomás Giménez Duart - Número de protocol: 4.011
07/2000
Aportación de la cartera de participadas a CaixaHolding, S.A.U. por parte de Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona.
10/2007
Conclusió del procés d’Oferta Pública de Subscripció per a l’admissió a negociació de les accions en les borses de valors espanyoles.
02/08/2007
Modificació de la denominació social a Criteria CaixaCorp, S.A
Notari: Tomás Giménez Duart - Número de protocol: 3.511
10/2007
Aportación de la cartera de participadas a CaixaHolding, S.A.U. por parte de Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona.
27/06/11
Reorganizació del Grup “la Caixa”: Criteria CaixaCorp, S.A. rep la participació en MicroBank de “la Caixa” a què prèviament s’havien cedit els actius i passius constituents de l’activitat financiera del Grup.
Notari: Tomás Giménez Duart - Número de protocol: 2.617
30/06/2011
Fusió per absorció de MicroBank de “la Caixa” per part de Criteria CaixaCorp, S.A. i modificació de la denominació social resultant per la de CaixaBank, S.A.
Notari: Tomás Giménez Duart - Número de protocol: 2.685
05/2014
L’Asamblea General de “la Caixa” aprova la seva transformació en fundació bancària i cessa l’exercici indirecte de l’activitat com a entitat de crèdito a través de CaixaBank, S.A.
05/2014
La Asamblea General de “la Caixa” aprueba su transformación en fundación bancaria y cesa el ejercicio indirecto de la actividad como entidad de crédito a través de CaixaBank, S.A
09/2017
Cumpliment de les condicions imposades pel Banc Central Europeu per a la desconsolidació prudencial de CaixaBank, passant a ser l’empresa matriu del grup de supervisió.
09/2017
Cumplimiento de las condiciones impuestas por el Banco Central Europeo para la desconsolidación prudencial de CaixaBank, pasando a ser la empresa matriz del grupo de supervisión.
1.2
Els comptes anuals consolidats del Grup han estat formulats pels Administradors d'acord amb el marc normatiu d'informació financera aplicable al Grup a 31 de desembre de 2020, que és l'establert en les Normes internacionals d'informació financera adoptades per la Unió Europea (d’ara endavant, NIIF-UE). En la seva preparació s'ha tingut en compte la Circular 4/2017 del Banc d'Espanya, de 27 de novembre, que constitueix l'adaptació de les NIIF-UE al sector de les entitats de crèdit espanyoles, així com les seves posteriors modificacions en vigor al tancament de l'exercici.
Els comptes anuals s'han preparat a partir dels registres de comptabilitat mantinguts per CaixaBank i per les entitats integrades en el Grup, i es presenten d'acord amb el marc normatiu d'informació financera que li és aplicable i, en particular, els principis i criteris comptables que conté, de manera que mostren la imatge fidel del patrimoni, de la situació financera, dels resultats del Grup i dels fluxos d'efectiu existents durant l'exercici corresponent. Els comptes anuals adjunts inclouen certs ajustos i reclassificacions que tenen per objecte homogeneïtzar els principis i criteris seguits per les societats integrades amb els de CaixaBank.
Les xifres es presenten en milions d'euros, llevat que s'indiqui una altra unitat monetària alternativa. Determinada informació financera d'aquesta memòria ha estat arrodonida i, consegüentment, les xifres mostrades com a totals en aquest document poden variar lleugerament de l'operació aritmètica exacta de les xifres anteriors. Així mateix, a l'hora de determinar la informació que s'ha de revelar en aquesta memòria, s'ha tingut en compte la seva importància relativa amb relació al període comptable anual.
El 2020 ha entrat en vigor la normativa comptable següent:
NORMES I INTERPRETACIONS * | TÍTOL | DATA D'APLICACIÓ |
Modificació de la NIIF 3 | Definició d'un negoci | 1 de gener de 2020 |
Modificació de la NIC 39, NIIF 9 i NIIF 7 | Reforma dels índexs de tipus d'interès (fase 1) | 1 de gener de 2020 |
Modificació de la NIC 1 i NIC 8 | Definició de materialitat | 1 de gener de 2020 |
Modificació de la NIIF 16 | Concessions de lloguer relacionades amb la COVID-19 | 1 de juny de 2020 |
Modificació marc conceptual | Modificació del Marc Conceptual de les NIIF | 1 de gener de 2020 |
(*) No han tingut un impacte significatiu en el Grup.
En el context de la reforma global de les taxes d'interès de referència (IBOR), l'IASB va iniciar un projecte de revisió de les principals normes IFRS afectades dividit en dues fases. La primera fase va estar centrada en els impactes comptables abans de la substitució dels índexs de tipus d'interès, i va culminar amb la publicació el setembre de 2019 de les Modificacions a la NIC 39, NIIF 9 i NIIF 7 que han quedat aprovades a escala europea en data 17 de gener de 2020. La seva data d'entrada en vigor és l'1 de gener de 2020.
Aquestes modificacions proporcionen excepcions perquè les entitats no hagin de discontinuar les seves relacions de cobertura en un entorn d'incertesa sobre la viabilitat a llarg termini d'algunes taxes d'interès de referència. Aquestes excepcions es basen, entre altres qüestions, en poder assumir que la taxa d'interès de referència sobre la qual es basen el risc cobert o els fluxos d'efectiu de la partida coberta o de l'instrument de cobertura no s'altera com a resultat de la reforma.
El Grup va decidir aplicar de forma anticipada les modificacions d'aquesta primera fase al tancament de l'exercici 2019, per bé que, a causa que bona part de les seves relacions de cobertura estan basades en l'índex EURÍBOR i aquest no ha estat objecte de substitució, sinó que únicament ha vist canviada la seva metodologia de càlcul, no ha tingut impactes deguts a la reforma global mateixa i els desglossaments d'informació previstos a les esmenes de la primera fase no li són aplicables.
Com a resultat de la pandèmia de la COVID-19, molts arrendadors han proporcionat reduccions del lloguer als arrendataris. Aquestes reduccions del lloguer són particularment importants per a arrendaments de propietats immobiliàries detallistes i, en alguns casos, s'animen o es requereixen per part dels governs o de les autoritats jurisdiccionals. Les reduccions del lloguer inclouen vacances del lloguer o reduccions del lloguer per un període de temps, possiblement seguit d'un increment en els pagaments pel lloguer en períodes futurs.
L'IASB ha estat informat que podria ser difícil aplicar de manera pràctica els requeriments de la NIIF 16 a un volum de reduccions de lloguers potencialment alt relacionades amb la COVID-19, sobretot tenint en compte els molts reptes als quals s'enfronten els interessats durant la pandèmia. En concret, els arrendataris han identificat dificultats en l'entorn actual per avaluar si les reduccions del lloguer relacionades amb la COVID-19 són modificacions de l'arrendament, a les quals els és aplicable la comptabilitat requerida per la Norma.
En aquest context, s'ha aprovat una modificació a la NIIF 16 per permetre que els arrendataris, com una solució pràctica, no hagin d'avaluar si les reduccions del lloguer concretes relacionades amb la COVID-19 són modificacions de l'arrendament. En lloc d'això, els arrendataris que apliquin la solució pràctica comptabilitzarien aquestes reduccions dels lloguers com si no fossin modificacions de l'arrendament. La modificació de la norma, que no proposa canvis per als arrendadors, té data d'entrada l'1 de juny de 2020.
El Grup no ha identificat contractes que puguin estar dins l'abast d'aquesta modificació, raó per la qual no preveu aplicar la solució pràctica esmentada i no hi haurà impacte patrimonial ni impacte en la presentació dels estats financers derivada d'aquesta.
En la data de formulació d'aquests comptes anuals consolidats, les normes més significatives que havien estat publicades per l'IASB però que encara no han entrat en vigor, bé perquè la seva data d'efectivitat és posterior a la data dels comptes anuals consolidats, o bé perquè encara no han estat aprovades per la Unió Europea, són les següents:
L'IASB ha completat la seva resposta a la reforma global de les taxes d'interès de referència (IBOR) amb una sèrie de modificacions a la NIC 39, NIIF 9 i NIIF 7 -la coneguda com a fase 2-, que complementen les emeses el 2019.
Aquestes modificacions se centren en els casos en què una entitat substitueix la taxa d'interès de referència anterior per una taxa de referència alternativa i en els efectes del canvi en els estats financers. En concret:
Aquestes modificacions seran efectives a partir de l'1 de gener de 2021, per bé que se'n permet l'adopció anticipada.
Amb data 25 de juny de 2020, l'IASB ha emès tota una sèrie d'esmenes a la NIIF 17 amb l'objectiu d'ajudar les entitats a implementar la Norma i facilitar l'explicació del seu acompliment financer als usuaris de la seva informació financera. Els principis fonamentals en què es basava la Norma original emesa per primera vegada el maig de 2017 no es veuen afectats. Les esmenes que ara s'han publicat estan bàsicament dissenyades per: i) reduir costos, en simplificar alguns requisits en la Norma, ii) fer que l'acompliment financer sigui més fàcil d'explicar, i iii) facilitar la transició ajornant la data de vigència de la Norma fins al 2023 i proporcionant ajudes addicionals per reduir l'esforç requerit en aplicar la NIIF 17 per primera vegada.
Tal com detalla la nota 2.21 per a les operacions d'assegurança, les companyies asseguradores del Grup s'han acollit a l'exempció temporal d'aplicació de la NIIF 9, per la qual cosa aquesta norma no resulta encara vigent al negoci d'assegurances en virtut de l'aplicació del Reglament UE 2017/1988. Aquesta regulació permet l'ajornament de l'aplicació de la NIIF 9 per a les asseguradores que formen part d'un conglomerat financer tal com es defineixen a l'article 2, apartat 14, de la Directiva 2002/87/CE, opció a la qual es va acollir el Grup CaixaBank per a les inversions financeres de les companyies asseguradores del Grup (VidaCaixa i BPI Vida y Pensiones) des de l'1 de gener de 2018 en complir les condicions establertes per l'article 2 del Reglament UE 2017/1988.
El Grup continua fent les tasques intensives d'implementació d'aquesta norma, d'acord amb el pla ja aprovat en l'exercici 2018 i que va ser objecte d'actualització el 2019; en concret, les feines se centren actualment en el desenvolupament del motor actuarial i les eines d'elaboració d'informació comptable i de gestió, així com a testar els primers resultats parcials. La implementació de la norma i la valoració de l'impacte en els estats financers del Grup CaixaBank segueix en curs.
No s'esperen canvis rellevants en el pla del projecte durant l'exercici 2021, malgrat que l'IASB ha endarrerit la primera aplicació de NIIF 17 a l'1 de gener del 2023. No obstant això, cal destacar que es monitoraran de prop els efectes que la crisi generada per la COVID-19 pugui tenir a curt termini en el pla del projecte.
NORMES I INTERPRETACIONS | TÍTOL | APLICACIÓ OBLIGATÒRIA PER A EXERCICIS INICIATS A PARTIR DE: |
Modificació de la NIC 39, NIIF 9 i NIIF 7 | Reforma dels índexs de tipus d'interès (fase 2) | 1 de gener de 2021 |
Modificació de la NIIF 4 | Extensió de l'exempció temporal de l'aplicació de la NIIF 9 | 1 de gener de 2021 |
NIIF 17 | Contractes d'assegurança | 1 de gener de 2023 |
1.3
Els comptes anuals consolidats del Grup de l'exercici 2020 han estat formulats pel Consell d'Administració en la reunió celebrada el 18 de febrer de 2021 i estan pendents d'aprovació per part de la Junta General d'Accionistes, per bé que s'espera que s'aprovin sense modificacions.
En la sessió de 26 de març de 2020, el Consell d'Administració va acordar deixar sense efecte l'import del dividend recollit en la proposta de distribució de resultats de l'exercici 2019 inclosa en els comptes anuals d'aquest exercici i va formular una nova proposta de distribució del resultat (vegeu Nota 1.8). Els comptes anuals de 2019 i la proposta de distribució del resultat d'aquest exercici en els seus nous termes van ser aprovats en la Junta General d'Accionistes del 22 de maig de 2020.
Aquests comptes anuals consolidats s'han preparat sobre la base d'empresa en funcionament a partir de la solvència (vegeu Nota 4) i la liquiditat (vegeu Nota 3.3.3.) del Grup. En l'elaboració dels comptes anuals consolidats s'han utilitzat judicis, estimacions i assumpcions fetes pel Consell d'Administració per quantificar alguns actius, passius, ingressos, despeses i compromisos que hi apareixen registrats. Aquests judicis i estimacions es refereixen, principalment, a:
Aquestes estimacions s'han fet en funció de la millor informació disponible en la data de preparació d'aquests comptes anuals, considerant les incerteses existents en la data derivades de l'impacte de la COVID-19 en l'entorn econòmic actual, per bé que és possible que esdeveniments futurs obliguin a modificar-les en el futur, que, de conformitat amb la normativa aplicable, es faria de forma prospectiva, reconeixent els efectes del canvi d'estimació en el compte de pèrdues i guanys corresponent.
1.4
Les xifres corresponents a l'exercici anual de 2019 i 2018, incloses en els comptes anuals adjunts de l'exercici 2020, es presenten únicament a efectes comparatius. En alguns casos, per facilitar la comparabilitat, la informació comparativa es presenta de manera resumida; en els comptes anuals de 2019 i 2018 es disposa de la informació completa.
El Grup va aplicar la NIIF 16 a partir de l'1 de gener de 2019. En aquest sentit, es va optar per no avaluar novament si un contracte és un arrendament o conté un component d'arrendament d'acord amb els criteris de la norma i aplicar-la exclusivament als contractes que s'havien identificat com a arrendaments d'acord amb la normativa anterior.
Per a aquells arrendaments en què el Grup intervé com a arrendatari, prèviament classificats com a arrendaments operatius, el Grup va decidir aplicar els nous criteris d'arrendaments de forma retroactiva, utilitzant l'enfocament retrospectiu modificat, que permet estimar el valor del dret d'ús per referència al passiu financer en les operacions. No es genera cap ajust a les reserves a 1 de gener de 2019. A més, es va decidir excloure de l'abast, d'acord amb les simplificacions previstes en el nou marc normatiu d'informació financera, els contractes d'arrendament l'actiu subjacent dels quals no és immobiliari i el termini dels quals expira durant els dotze mesos següents a la data d'aplicació inicial.
La principal tipologia de contractes identificada que va requerir estimar un actiu per dret d'ús i un passiu per arrendament a 1 de gener de 2019 són els arrendaments de béns immobles (destinats a oficines) que estaven afectes a la seva activitat d'explotació.
Per a les transaccions de venda amb arrendament posterior fetes abans de l'1 de gener de 2019 en què el Grup actuava com a venedor-arrendatari, s'ha comptabilitzat l'arrendament posterior com qualsevol altre arrendament operatiu existent a 1 de gener de 2019.
El Grup ha aplicat la NIIF 9 a partir de l'1 de gener de 2018. Aquesta situació va suposar canvis en la classificació i modificacions valoratives sobre determinades partides del balanç a 31 de desembre de 2017. El detall i els efectes de l'aplicació de NIIF 9 es recullen en l'annex 7 i en els comptes anuals de 2018.
1.5
Les operacions més significatives dutes a terme pel Grup no tenen un caràcter cíclic o estacional rellevant dins un mateix exercici.
1.6
El Grup no manté al tancament de l'exercici cap participació directa igual o superior al 5 % del capital o dels drets de vot en entitats de crèdit diferents de les participacions en societats dependents i associades que es detallen als Annexos 1 i 3.
1.7
En aquest exercici s'han complert els mínims exigits per la normativa aplicable per a aquest coeficient.
1.8
L'exercici 2020 ha estat marcat per la incidència de la COVID-19 en la societat en conjunt i en l'activitat de l'economia. Això ha exigit una atenció especial per part de CaixaBank i de les diferents entitats del seu Grup, amb l'objectiu de respondre al seu objectiu de promocionar els serveis financers als seus clients atenent les necessitats especials generades per la situació del moment. Per fer-ho, des de CaixaBank s'han pres les mesures que es detallen tot seguit:
2019 | ||
Base de repartiment | ||
Pèrdues i guanys | 2.074 | |
Distribució: | ||
A dividend (1) | 418 | |
A reserves | 1.656 | |
A reserva legal (2) | 0 | |
A reserva voluntària (3) | 1.656 | |
BENEFICI NET DE L'EXERCICI | 2.074 |
(1) Import corresponent al pagament del dividend de 0,07 euros per acció abonat en efectiu el 15 d'abril de 2020. Se n'han exclòs les accions en autocartera en la data de pagament del dividend atès que, d'acord amb el que exigeix la Llei de societats de capital, les accions pròpies no poden percebre dividend.
(2) No cal destinar part del benefici de l'exercici 2019 a reserva legal, atès que aquesta assoleix ja el 20 % de la xifra del capital social (art. 274 de la Llei de Societats de Capital).
(3) Import estimat que es destina a la reserva voluntària. Aquest import s'incrementarà en la mateixa quantia en què es redueixi l'import destinat al pagament dels dividends (vegeu Nota 1 anterior). La remuneració corresponent a l'exercici 2019 dels instruments de capital AT1 emesos per CaixaBank, que puja a un total de 133 milions d'euros, s'entendrà abonada amb càrrec a aquest import de reserves voluntàries.
1.9
Fusió per absorció de Bankia
El 17 de setembre de 2020, els consells d'administració de CaixaBank i Bankia, S.A. van acordar aprovar i subscriure el projecte comú de fusió per absorció de Bankia, S.A. per part de CaixaBank amb una equació de canvi de 0,6845 accions de CaixaBank per cada acció de Bankia. El canvi es farà amb accions de nova emissió de CaixaBank.
El projecte comú de fusió va ser aprovat a les juntes generals d'accionistes de CaixaBank i de Bankia, que van tenir lloc a principis de desembre de 2020. El nomenament dels nous consellers per a l'etapa posterior a la fusió també va ser aprovat per la junta general de CaixaBank.
Es preveu que la fusió es materialitzi durant el primer trimestre del 2021 –subjecte al fet que s'obtinguin les autoritzacions regulatòries i administratives corresponents– i que la integració operativa entre les dues entitats s'executi abans de finalitzar 2021.
Com a resultat d'aquesta operació:
Un cop executada la fusió, la participació a CaixaBank de CriteriaCaixa, S.A.U. (i, indirectament, de la Fundació Bancària Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, ”la Caixa”) serà igual o superior al 30 % de les accions representatives de seu capital social, i el FROB adquirirà (a través de BFA Tenedora de Acciones, S.A.) una participació significativa a CaixaBank d'aproximadament el 16 %.
Acord de venda a Lone Star
El 8 de juny de 2018, CaixaBank va arribar a un acord amb la societat SH Findel, SÀRL (societat controlada per TPG Sixth Street Partners) per recomprar el 51 % del capital social de Servihabitat per un preu de 176,5 milions d'euros. Després d'aquesta adquisició, que va obtenir les autoritzacions pertinents i el tancament de la qual va tenir lloc el 13 de juliol del 2018, el Grup va passar a tenir el 100 % del capital social de Servihabitat.
Com a conseqüència de la combinació de negocis, Servihabitat va passar a consolidar-se pel mètode d'integració global amb efectes comptables des de l'1 de juliol de 2018. L'efecte en el patrimoni net i resultats de considerar la data de referència esmentada respecte a la presa de control efectiva (13 de juliol de 2018) va ser poc significatiu. Aquesta operació va suposar la materialització dels impactes següents en el compte de resultats del Grup:
a
Revisió del valor en llibres de la participació prèvia de Servihabitat (49 %) en virtut de l'actualització de la valoració d'aquesta participació, consistent amb l'oferta de venda acceptada per part del Grup en relació amb l'operació anunciada el 28 de juny del 2018 i descrita a l'apartat següent. Això va suposar el registre d'una pèrdua de 52 milions d'euros a l'epígraf «Deteriorament del valor o reversió del deteriorament del valor d'inversions en negocis conjunts o associades» del compte de resultats consolidat adjunt.b
El reconeixement d'una pèrdua per un import de 152 milions d'euros a l'epígraf «Provisions o reversió de provisions» del compte de resultats consolidat adjunt, corresponent a la diferència entre el preu de la transacció (176,5 milions d'euros) i el valor raonable de la participació adquirida en el 51 % de Servihabitat, estimat en el context de la venda d'aquesta participació a Lone Star.El resultat generat per aquesta participació des de la seva combinació de negocis el juliol de 2018 fins a la seva venda, després de la materialització de l'operació descrita a l'apartat següent, es va classificar a l'epígraf «Guanys o pèrdues després d'impostos procedents d'activitats interrompudes» del compte de resultats consolidat.
El 28 de juny de 2018, CaixaBank va acordar vendre el 80 % de la seva cartera d'immobles a una companyia propietat dels fons Lone Star Fund X i Lone Star Real Estate Fund V. L'operació inclou principalment la cartera d'actius immobiliaris disponibles per a la venda el 31 d'octubre de 2017, així com el 100 % del capital social de Servihabitat. El valor brut dels actius immobiliaris a 31 d'octubre de 2017 afectes a la venda era d'aproximadament 12.800 milions d'euros, el valor net comptable aproximat dels quals pujava a 6.700 milions d'euros.
El Grup va aportar la cartera esmentada, juntament amb el 100 % de ServiHabitat, a una nova companyia (Coral Homes, SL), de la qual posteriorment va vendre el 80 % a Lone Star, i en va retenir una participació del 20 % a través de Building Center. L'impacte global de l'operació de venda en el compte de pèrdues i guanys consolidat (incloent-hi despeses, impostos i altres costos) va ser de -48 milions d'euros nets d'impostos i +15 punts bàsics en la ràtio CET1 fully loaded a 31 de desembre de 2018.
Al juliol de 2020 es va iniciar un arbitratge a instància de Lone Star per desfer l'aportació d'un grup reduït d'immobles inclosos en la citada cartera a Coral Homes, S.L. En cas de resolució desfavorable de l'arbitratge, s'estima que no produirà un impacte patrimonial significatiu en el Grup.
1.10
Tot seguit es detallen les operacions, addicionals a les indicades a la resta de notes, que han tingut lloc entre el tancament i la formulació.
En data 9 de febrer de 2021, CaixaBank ha fet una emissió d'un bo verd (deute sènior no preferent) per un import de 1.000 milions d'euros a vuit anys amb una rendibilitat anual del 0,50 %, equivalent a midswap + 115 punts bàsics.