Newsletter juny 2021

01 CaixaBank al detall

Recesión abrupta y generalizada durante el año 2020

CaixaBank, una entitat
compromesa amb la societat

El compromís social de CaixaBank està directament relacionat amb la seva missió de contribuir al benestar financer dels clients i al progrés de tota la societat. Aquest compromís s'articula a través de programes filantròpics i solidaris que contribueixen a donar oportunitats als col·lectius que més ho necessiten i solucions als principals reptes socials de l'entorn.

CaixaBank col·labora amb la Fundació “la Caixa” promovent projectes socials d'àmbit local a través d'aportacions econòmiques destinades a entitats i associacions sense ànim de lucre, i també l'adaptació i el disseny de productes i serveis financers que donin una resposta real a les necessitats d'aquestes entitats i col·lectius més vulnerables. A més a més, fomenta accions solidàries puntuals i recurrents per tot el territori, que pal·liïn les necessitats més immediates, i impulsa el seu programa de Voluntariat Corporatiu entre els empleats i clients com a valor de solidaritat i cooperació social.

Acció Social amb la Fundació “la Caixa”

La xarxa d'oficines de CaixaBank, gràcies a la seva capil·laritat i proximitat amb les persones, és un mitjà molt eficaç per detectar necessitats, la qual cosa permet assignar recursos de la Fundació "la Caixa" amb gran impacte en tots els territoris en què està present. D'aquesta manera es fa possible que milers d'entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes i així donar suport a les persones més vulnerables i millorar la seva atenció.

Durant l'any 2020, 44,8 MM € de la Fundació “la Caixa” van anar canalitzats per la xarxa d'oficines CaixaBank a favor de més de 6.904 entitats socials, 9 MM € dels quals van anar destinats a cobrir emergències derivades de la crisi de la COVID-19.

8.557 accions destinades a projectes d'entitats socials locals:

2.716 de l'àmbit intercultural i l'exclusió social
2.715 emmarcades en l’àmbit de la malaltia i la discapacitat
1.685 dedicades a la lluita contra la pobresa
1.441 accions en altres àmbits

Accions solidàries generals dutes a terme l'any 2020

#CapLlarSenseAliments

Amb motiu de la pandèmia, el 2020 es va posar en marxa la recollida de donatius a favor dels Bancs d'Aliments de tot Espanya. Es van recaptar 2,4MM €, més 1 MM € aportat per la Fundació "la Caixa”, que va suposar que milers de persones rebessin més de 4.000 tones d'aliments. Aquesta acció continua vigent durant l'any 2021.

«LArbre dels Somnis»

Clients i empleats de l'entitat van fer realitat el somni de 23.946 nens en situació de vulnerabilitat perquè rebessin el regal que havien demanat en la seva carta als Reis d'Orient.

ReUtilitza'm

Canalització de la donació de materials excedents de les empreses clients a entitats socials amb més de 177 donacions i 159 entitats beneficiàries.

Kits escolars «Tornada a l'escola»

Lliurament de 119.895 kits de material escolar per a nens en situació de vulnerabilitat.

Voluntariat

Des del 2005, empleats del Grup CaixaBank, jubilats, clients, familiars i amics comparteixen l'interès de millorar la societat i fan accions de voluntariat centrades en l'ocupabilitat i la inserció laboral, l'educació financera, el medi ambient, la pobresa infantil, l’exclusió social, la salut i la gent gran.

≈ 4.600

voluntaris actius a l'Associació de Voluntaris de CaixaBank

+ 1.800

voluntaris recurrents
(mínim 4 participacions el 2020)

+ 4.250

activitats realitzades

+ 850

entitats socials
amb què es col·labora

+ 133.500

beneficiaris

Setmana Social Digital

Durant les Setmanes Socials es proposa als empleats, accionistes i clients que participin en activitats de voluntariat locals. El 2020 es va adaptar el format a la situació provocada per la COVID-19.

Dades a desembre de 2020.

Més de 17.000 hores de voluntariat

Més de 10.300 empleats del Grup CaixaBank

Més d'11.100 participants

Prop de 200 activitats

La contribució de CaixaBank per fomentar una societat més solidària

Coneix les principals iniciatives solidàries que CaixaBank promou arreu del país i també el programa de Voluntariat Corporatiu de l'entitat, considerat tot un referent en l'àmbit de la cooperació social.

02 L'acció de CaixaBank

Evolució de l'acció

2,820€

Tancament a 04-06-2021

0,74%

Respecte a la setmana
anterior
(28-05-2021)

34,2%

Respecte al tancament de l’any anterior (31-12-2020)

Variació de les cotitzacions

CaixaBank IBEX 35 Bancs IBEX 35 Bancs zona euro
Última setmana -0,7% -1,5% 0,3% 0,7%
Mes en curs 0,5% -0,7% 0,8% 1,3%
El 2021 34,2% 12,6% 34,9% 34,6%
Últims 12 mesos 48,0% 20,1% 60,2% 54,5%

Font: CaixaBank, a partir de dades de Bloomberg.

Indicadors de l'acció

22.731

Capitalització borsària

Milions d’euros

13,1

Volum negociat1

Milions d’accions

48,2%

Volatilitat

12 mesos

9,1x

PER 2022

Vegades

0,75x

P/ Valor teòric comptable2

1,0%

Rendibilitat del dividend3

0,27

Benefici per acció4

3,00

Preu objectiu analistes5

1. Volum mitjà diari de l’any actual a BME.

2. Cotització a tancament de 04-06-2021 i VTC a tancament del 1T21.

3. Segons dividend pagat a càrrec a l’exercici 2020.

4. Benefici dels últims 12 mesos.

5. Preu a 03-06-2021. Aquesta informació no constitueix en cap cas una recomanació de compra o de venda de l'acció.

Les claus del període

Les últimes setmanes es van caracteritzar pels esdeveniments següents:

El Banc Central Europeu (BCE) reforça el seu compromís de mantenir un entorn financer relaxat.

Malgrat els comentaris de diversos membres del Consell de Govern del BCE en què suggerien que el ritme actual de compres del PEPP (80.000 milions d'euros mensuals) s'hauria de reduir a partir del juny, les actes de la darrera reunió celebrada reflecteixen la intenció del BCE de mantenir les condicions financeres acomodatícies, encara més tenint en compte el repunt en els tipus d'interès sobirans. No sembla gens que el full de ruta del BCE s'hagi de modificar en excés: les compres netes del PEPP es mantindran fins al març de 2022 (amb un ritme flexible depenent de l'entorn financer) i les de l'APP fins poc abans de la primera pujada de tipus d'interès, prevista per al 2024. La institució considera que caldrà mantenir els estímuls monetaris durant força temps per donar suport a la recuperació econòmica i portar la inflació cap al seu objectiu: per sota, però a prop del 2 %.

Per part seva, la Reserva Federal (Fed) va mantenir sense canvis la seva política d'estímuls: el tipus oficial en l'interval 0,00 %-0,25 % i les compres d'actius a un ritme mensual de 80.000 milions de dòlars en treasuries i 40.000 milions en MBS. Malgrat reconèixer el bon moment de l'economia nord-americana, la Fed va reiterar que la recuperació encara és incompleta, sobretot en el mercat laboral.

Els indicadors estatunidencs continuen assenyalant avenços de l'activitat molt sòlids durant el segon trimestre de l'any.

L'índex de sentiment empresarial compost (PMI) per al mes de maig es va enfilar al màxim de la sèrie, empès per la reobertura de l'economia (68,1 punts). La millora va ser molt notable en el component de serveis, que també es va situar en un valor màxim (70,1 punts enfront dels 64,7 de l'abril), mentre que el PMI de manufactures va pujar, però d'una manera una mica més moderada (61,5 enfront dels 60,5 de l'abril). De fet, segons es dedueix de l'enquesta, la millora hagués pogut ser encara més gran si no fos per l'escassetat en alguns subministraments i també per les dificultats d'alguns ocupadors a l'hora de trobar treballadors per cobrir vacants. En aquest sentit, la combinació del repunt de la demanda i els colls d'ampolla han comportat un augment dels preus superior al que s'esperava, amb un fort repunt de la inflació al mes d'abril. La inflació general es va situar en el 4,2 % (1,6 p. p. per sobre del registre de març), mentre que la subjacent també va augmentar amb força, fins al 3,0 % (+1,4 p. p. enfront del març). De cara als pròxims mesos, la inflació es mantindrà en cotes elevades a curt termini, però es tracta d'un repunt que s'estima transitori i que s'hauria de dissipar en els últims compassos del 2021.

La Comissió Europea millora les seves perspectives per a l'eurozona gràcies a l'impacte dels fons europeus.

En concret, el creixement del producte interior brut (PIB) per al 2021 assoliria el 4,3 % i el 2022 el 4,4 % (4,2 % i 3,1 %, respectivament, segons les seves previsions de gener). D'aquesta manera, durant el primer trimestre de 2022 la regió ja se situaria en nivells prepandèmia. Bona part d'aquesta revisió a l'alça en les previsions respon a l'impuls que suposarà el repartiment de les transferències assignades en el Fons de Recuperació, que podria començar ja durant el tercer trimestre de l'any. A més a més, la Comissió Europea indica que, entre les grans economies, Alemanya, França i Espanya hauran absorbit el 2022 més del 50 % de les seves subvencions. Per a Portugal, la Comissió anticipa creixements superiors al 3,0 % en el segon i tercer trimestre, els més elevats de la zona de l'euro. D'altra banda, el PIB del Regne Unit va caure un 1,5 % intertrimestral durant el primer trimestre del 2021 (−6,1 % interanual), fet que va situar l'economia britànica un 8,7 % per sota del seu nivell prepandèmia. Tanmateix, la bona marxa de la campanya de vacunació donarà suport al creixement durant els pròxims trimestres. En aquest sentit, les estimacions més recents del Banc d'Anglaterra apunten a un creixement del 7,0 % per a aquest 2021.

Es confirma la millora del consum espanyol al maig.

L'indicador CaixaBank de consum va créixer un 3 % en relació amb els nivells pre-COVID durant les tres primeres setmanes de maig (del dia 3 al 23 de maig), una millora significativa respecte dels mesos anteriors (abril: −5 %; mitjana primer trimestre: −8 %). D'aquesta manera, el mes de maig marcarà un abans i un després en l'evolució del consum durant aquesta nova fase de la pandèmia caracteritzada pel procés de vacunació. En contraposició, a l'abril, l'índex de vendes detallistes va retrocedir un 0,4 % intermensual o un 2,7 % en comparació amb el nivell del mateix mes del 2019. Per part seva, la inflació general es va enfilar fins al 2,2 % a l'abril (0,9 p. p. respecte del mes de març), mentre que la subjacent va disminuir tres dècimes, fins al 0,0 %, pressionada pel descens del preu dels serveis i dels aliments elaborats. D'aquesta manera, la inflació general es va situar en el seu nivell més alt en dos anys i mig, mentre que la subjacent, en el seu nivell més baix des del 2014.

03 Avantatges per a accionistes

Oficina virtual de l'accionista, gaudeix d'una atenció totalment personalitzada

L'Oficina virtual de l'accionista és un servei innovador i pioner entre les empreses cotitzades de l'IBEX 35. Aquest servei et permet connectar, a través del teu ordinador, smartphone o tablet, amb un professional de l'equip de Relació amb Accionistes per mantenir una reunió personalitzada i obtenir informació detallada sobre CaixaBank.

Pots concertar cita prèvia a través del formulari que trobaràs a la nostra pàgina web corporativa.

Més informació
CaixaBank ha estat guardonat, per segon any consecutiu, en la categoria de «Millor atenció a l'accionista per cotitzada» en els premis Rankia.

Ofertes exclusives per a accionistes

10% dto. Material deportivo

20% dte.Ulleres i accessoris

10% dto. Material deportivo

Oferta vàlida fins al 31-10-2021

Gaudeix d'un 20 % de descompte en ulleres i accessoris a la botiga online d'Optica Gran Via.

Per beneficiar-te del descompte, introdueix el codi CAIXABANK en el moment de la compra.

Estambul Semana Santa

15% dte.Hotels

10% dto. Material deportivo

Oferta vàlida fins al 31-12-2021

Beneficia't d'un 15% de descompte en la millor tarifa disponible en cada moment per a reserves als més de 50.000 hotels disponibles.

Descompte ja aplicat sobre el preu final del producte seleccionat.

CaixaBank és aliè a les relacions comercials i contractuals que es derivin de les promocions ofertes per terceres empreses, ja que només es limita a facilitar l'accés a aquestes.