Evolució de l’acció a l’agost

L’acció de CaixaBank es va revalorar un 7,4% al mes d’agost, per sobre del sector, després d’una bona acollida per part del mercat dels resultats del primer semestre. No obstant això, l’any acumula caigudes del 24,9%, en línia amb els bancs de l’Eurozona.

Evolució de l’últim mes i any en curs

grafico cotizacion

Les claus del període

lupa

El Banc d’Anglaterra ha adoptat un ampli paquet d’estímuls monetaris per tal de tallar els riscos que planen sobre l’economia britànica després del brexit. Aquests estímuls van ser acollits amb optimisme pels mercats borsaris europeus en gran part per la disposició del banc central de no adoptar una política de tipus negatius.

Les declaracions de diversos membres de la Reserva Federal (Fed), entre els quals la presidenta (Janet Yellen), a favor d’un ritme més alt de pujada dels tipus d’interès als EUA, van instar a la cautela en els mercats els últims dies d'agost. Yellen va declarar que la possibilitat d’una pujada de tipus s’ha reforçat en els últims mesos i va emfatitzar la solidesa del mercat laboral, si bé no va donar més indicis sobre la data de la propera pujada de tipus.

A Espanya, destaquem els següents indicadors:

El producte interior brut (PIB) del segon trimestre (2T) va créixer un 0,8% intertrimestral en el 2T 2016, en comparació amb el 0,3% de l’Eurozona. Els principals motors van ser el consum privat i la inversió empresarial. La demanda externa va tenir una aportació positiva al creixement del PIB gràcies a la bona evolució de les exportacions i a un avanç més contingut de les importacions.

El deute públic va ascendir al 100,6% del PIB el 2T. La relaxació dels objectius de dèficit públic, acordats amb Brussel·les al juliol, implica que la reducció del deute públic serà una mica més lenta del que es preveia anteriorment.

La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys se situa per sota del 1,00% i assoleix el seu mínim històric en el 0,91%, tot i la perllongada incertesa política i les advertències de la Comissió Europea sobre els grans desafiaments en matèria d’ajust pressupostari.

La remuneració a l’accionista