CaixaBank CaixaBank

L’ACCIÓ
DE CAIXABANK

3,30€

Tancament a 28/02/2017

VARIACIÓ
MENSUAL

-2,5%

Respecte al mes anterior

Cotizació i remuneració

EVOLUCIÓ DE L’ACCIÓ

L’acció de CaixaBank va caure el 2,5% al febrer. Tanmateix, el 2017 l’acció porta una revaloració del 5%, per sobre de l’índex Bancs IBEX35 (+ 1%) i el seu homòleg de la zona euro (-3,2%).

CaixaBank al detall

CONCLOU AMB ÈXIT L’OPA DE CAIXABANK SOBRE BPI

CaixaBank ha esdevingut el líder financer del mercat ibèric després d’aconseguir el 84,51% del capital de BPI, un cop finalitzada l’oferta registrada el passat 16 de gener.

Gràcies a aquesta operació, les dues entitats sumaran més de 564.000 milions d’euros en volum de negoci (crèdits i recursos de clients) i tindran una quota de mercat conjunta a la península Ibèrica superior al 20% en productes d’estalvi a llarg termini (assegurances i pensions), del 18% en fons d’inversió, del 14% en crèdits i del 13% en dipòsits. Amb aquesta operació s’espera que els accionistes de CaixaBank experimentin una millora del benefici per acció.

OPORTUNITATS DE L’OPERACIÓ

L’adquisició permetrà aconseguir a BPI uns nivells més alts d’eficiència, productivitat i rendibilitat.

L’operació ajudarà a crear sinergies d’ingressos i despeses de 120 milions d’euros en tres anys.

S’espera que la ràtio d’eficiència assoleixi uns bons nivells, en disminuir del 74% fins a prop del 50%.

CaixaBank esdevé així el líder financer del mercat ibèric, cosa que li permet exportar el model de banca a Portugal.

En primera persona

ANÀLISI DEL RESULTAT DE L’OPA DE BPI

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, analitza els efectes positius del resultat de l’OPA sobre BPI per a CaixaBank i els seus accionistes. A l’enllaç següent podeu accedir al vídeo amb la intervenció completa.

ANÀLISI DEL RESULTAT DE L’OPA DE BPI

Avantatges per a accionistes

EL COMITÈ CONSULTIU D’ACCIONISTES CELEBRA LA PRIMERA REUNIÓ DE L’ANY

El passat 16 de febrer, el Comitè Consultiu d’accionistes de CaixaBank va celebrar la primera reunió de l’any amb l’assistència del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

En aquesta trobada es van analitzar els resultats del 2016, així com les línies estratègiques i els objectius del 2017 en el marc del Pla Estratègic de l’entitat.