Instants

seguimosponiendoelalma.com

SORPRÈN-ME! De juliol a novembre de 2016
Fotografies de Philippe Halsman

“JO VAIG DERIVAR A LA FOTOGRAFIA COM ES DERIVA A LA PROSTITUCIÓ. PRIMER HO FEIA PEL MEU PLAER, DESPRÉS PEL PLAER DELS MEUS AMICS I EVENTUALMENT HO VAIG FER PELS DINERS”

Philippe Halsman és conegut pels seus retrats de celebritats com Alfred Hitchcock, Audrey Hepburn o Marilyn Monroe, i també per totes les seves portades per a la revista Life. És un dels artistes fotogràfics més importants del segle XX.

L’Obra Social ”la Caixa” t’ofereix una retrospectiva de l’obra de Philippe Halsman. 150 peces procedents del fons artístic familiar que s’endinsen, per primera vegada, en el seu treball a París i en l’ampli grup de temes que va tractar: retrats, reportatges, moda, nus...

Fruit de la seva amistat, de més de trenta anys, amb Salvador Dalí, Halsman va aconseguir expressar d’una manera genuïna les idees i l’esperit surrealista del pintor català.

JUMPOLOGY “EN UN SALT, EL PROTAGONISTA, EN UNA SOBTADA EXPLOSIÓ D’ENERGIA, SUPERA LA GRAVETAT. NO POT CONTROLAR TOTES LES EXPRESSIONS, EL GEST A LA CARA I ELS MÚSCULS DELS SEUS MEMBRES. LA MÀSCARA CAU. LA PERSONA REAL ES FA VISIBLE. NOMÉS CAL ATRAPAR-HO AMB LA CÀMERA.”

Conegudes mundialment amb el nom de Jump Pictures, Halsman té una sèrie de fotografies en les quals tots els personatges, normalment personalitats famoses, salten davant de la càmera.

“En el meu treball seriós m’esforço per aconseguir l’essència de les coses i objectius que pot ser que siguin inabastables. d’altra banda, m’atreu allò còmic i una vena infantil em porta a tenir tota mena de comportaments frívols”
Yvonne Halsman, Marilyn Monroe i Philippe Halsman, 1954. Arxiu de Philippe Halsman. © Philippe Halsman Archive / Magnum Photos Philippe Halsman. El versàtil Jean Cocteau, 1949. Arxiu de Philippe Halsman. © Philippe Halsman Archive / Magnum Photos Philippe Halsman. Salvador Dalí i cap de rinoceront, representació per a Morning Show, de la CBS-TV, 1956. Arxiu de Philippe Halsman © 2015 Philippe Halsman Archive / Magnum Photos. Propietat dels drets d’imatge de Salvador Dalí: Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2015 Philippe Halsman. El duc i la duquessa de Windsor, 1956. Arxiu de Philippe Halsman. © 2015 Philippe Halsman Archive / Magnum Photos
COMPRA LA TEVA ENTRADA >
ADREÇA
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Tel.: 93 476 86 00
Tel. reserves: 93 184 71 42
El centre disposa de zona Wi-Fi gratuïta
CAIXAFORUM.COM/AGENDA
HORARI
De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 20 h
ESPECIAL ESTIU
Els dimecres de juliol i agost, de 10 a 23 h
ESPECIAL NADAL
Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, de 10 a 18 h El centre estarà tancat els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener.
Recomanacions de seguretat - Atenció a l'usuari - Informació legal - Avís legal - Obra Social "la Caixa"

© Fundación Bancaria Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa". Tots els drets reservats.